Styling – vintage vs modernt

Hej allihopa, då sitter vi här igen med Måndags-koppen uppfylld till bredden. Vilken helg det blev! Fest vs influensa på oss två. Som vanligt lite Ying och Yang över tvillingsystrarna Ring. Medan en av oss fuldansar till 90-tals hiphop vred sig den andra systern under pläden på sofflocket. Illa. Men vi tar revansch på vuxenfesten inom kort. Vi måste bara få köra loss tillsammans utan barn och utan verktygsväska ASAP.

vintage interior

Veckans Stylinguppdrag

Veckan som var, blev smått hysterisk. Ni som hängde med oss på Instastories fick ta del av sena jobbkvällar och lamp-panik bland annat. Hur som helst fick vi fixat mer bokföring, en hel del inköp, färdigställde en ministyling på charmiga, compact living lägenheten på Älghagsgatan, köttade 5 trappor utan hiss – fullstyling på Vegagatan och ordnade visningsstyling på Eriksberg. Utöver det hann vi med 2 spännande möten och ett intag av en ny styling. Full fart helt enkelt.

vintage table brass

Mellan varven hann vi även med att bygga en sååå fin hylla (bilder och instruktionsfilm (!!!) kommer så håll ut). Utöver hyllan hann vi dessutommed att insupa massor av fint på Svenssons i Lammhult. Vi valde att inte åka på några mässor denna säsongen för att lätt lite på schemat (ibland går det helt enkelt inte ihop). Och då blir små avstickare till välordnade inredningsbutiker extra viktiga. Som tur var brukar bloggvärlden vara snabba på att gör Trendspaningar och tipslistor efter mässorna så vi får förkovra oss i dessa istället. Nästa säsong satsar vi på Paris för att kompensera upp! ;D Har ni varit iväg på mässorna, isf vad såg ni för trendenser och must-have:s?

Unika stylingar

Som sagt tredje veckan på 2017 blev lite av kontrasternas vecka. Yt-blyga Älghagsgatan med vintage möbler och personliga detaljer fick sig ett uppsving med en ministyling dvs textilier, belysning och konst. Ett stiltypiskt hem (om man får generalisera lite) för de fina landshövdingehusen i Gamla Masthugget. Lite annat om vi jämför med pampiga Vegagatan som vi fullstylar (sista dagen idag innan foto). Vegagatans arkitektur från tidigt 1900-tal matchar vi upp med ett mycket stramare och modernare uttryck genom inredningen. Detaljerna får bli lite mer exklusiva i sitt uttryck och looken blir mer ordnad och upprätt. Freshness. Ja, ni får säkert se mer av den här när vi är klara!

Det är just dessa skillnader mellan objekten som gör styling och arbetsveckorna så fantastiskt roliga och utmanande. Vintage vs modernt, ungt vs moget, kreativt vs ordnat. De olika vinklingarna och tolkningarna av bostäderna är A & O för en lyckad marknadsföring av objekten, anser vi. Vad förväntar sig spekulanterna på Älghagsgatan  och vad vill de framtida ägarna av Vegagatan ha? Adresserna är hyfsat nära varandra men uttrycket helt skilt. Spännande!! Dessutom är det så grymt kul att göra så unika stylingar som möjligt snarare än att copy/paste:a. Hoppas nu på att vecka 4 blir lika härlig både för oss och er.

Foto: ErikOlsson FastighetsmäkleriFollow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins