Vi siar om 2016, växtentreprenörer på väg

Flo-Atelie-Botanico-by-Epicentro_dezeen_1568_15

blomsterhandeln Epicentro Fills i Sao Paulo – Brasilien. Fotocredit: Dezeen

Grönt är bara för skönt. Det har verkligen inte varit någon tvekan om att gröna växter har varit en solklar supertrend i år. Vi har själva tagit den till oss med hull och hår och just nu får vi inte in en växt till i våra jungelfierade bostäder.

Dock är vi absolut inte redo att slå av på den gröna takten. Tvärt om. Vi tror att den den grönbladiga manien håller i sig ytterligare ett tag men  tar ny mark med nya sorters växter och exponeringssätt. Har ni till exempel hört talas om airplants som har ploppat upp som svampar ur marken det senaste? Om inte. Google it (eller läs vårt tidigare inlägg här). Om ett år kommer ni antagligen att ha ett gäng dinglandes där hemma. Vad vi också tror att vi kommer få se mer av är nya typer av blomsterhandlare. Eller vad tror ni? Ekosertifierade handlare? Konceptbutiker, handlare som är specialiserade på vissa typer av växt kanske? Vi tror att den gamla traditionella och lite trubbiga blomsterhandeln kommer få konkurrens av nytänkade växt-entreprenörer. Som grädden på moset så snubblade vi över det här reportaget om blomsterhandeln Epicentro Fills i Sao Paulo – Brasilien och kände oss direkt övertygade om vår framtidsprofetia.

//Maja

Flo-Atelie-Botanico-by-Epicentro_dezeen_1568_11 Flo-Atelie-Botanico-by-Epicentro_dezeen_1568_9 Flo-Atelie-Botanico-by-Epicentro_dezeen_1568_6Follow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins