Växter, vår säkraste inredningsdetalj

Växter.jpg

Växter, vår säkraste inredningsdetalj

Alla sätt att exponera våra gröna älsklingar känns tillåtna i inredningsvärlden just nu. Fredagsbuketter, piedestaler, transparenta vaser och eucalyptuskvistar har tagit över Instagramflödet och blivit stående bloggämnen. Till bords stoltserar med centerpieces planterade i Klongvasen Äng, Hannas underbara Cloudy krukor eller i Skultunas dyrgripar i mässing. Men vi nöjer oss inte med pyntade fönsterbräden och sidetables, vi vill bokstavligen hissa det gröna i våra hem.  2015 har definitivt varit amplarnas år. Sällan har så många DIY:are tampats med sina macrame-knutar. Iallafall inte sedan 1971. Amplarna har knyts i ensamhet framför  youtube-tutorials, och knåpas ihop kollektivt i workshops. Knopmanin har liksom varit ett faktum! Tillslut landade amplarna i våra kommersiella forum som Lagerhaus och Granit. De blev över en natt tillgängliga för en 50-lapp i alla möjliga material som nylonsnören, jute och kanske snyggast; de i läder.

växter hanna cloudy

Cloudy by Hanna Wessman

växter ampel glas

Minimalistisk ampel från LeKiosk

Vad tror vi kommer här näst? Vad händer med årets säkraste inredningsdetalj?  Vi känner absolut inte för att lägga ner grönskan. Snarare tvärt om. Vi vill väx(t)la upp! Växter är på alla vis en solidarisk trend, vilket känns extra kul. Vem som helst kan hoppa på detta inredningståget. Med noll kronor på fickan löste vi förra veckans fredagsbukett. Det är bara att tänka utanför boxen och förbi Bunches snygga förpackningar. Ge dig ut och plocka dina favoriter i säsongen på närmsta bakgård eller cykelbanedike.  Odla dina egna små ekar från scratch med fjolårets ekollon. Driv upp citrus från frukostbrickans left overs. Sätt ormbunkar i vatten och fixa din egna lummiga dukning till lördagsmiddagen. Möjligheterna är oändliga.

växter ekollon agaton

Ekollon drivs snyggt upp i glasvas från Lotta Agaton och Svenskt Tenn

Citrusträd kan du med lite omsorg och tålamod driva upp från kärna. Här i vår styling.

Plocka dina egna favoriter.

Plocka dina egna favoriter och pryd väggarna med. Inspiration från Smitten studio.

växter ormbunke

Låt växterna ta för sig på sidetables och sängbord som hos Pop and Scott.

Ju fler växter desto bättre.

Ju fler växter desto bättre! Här i en lummig samling på ombloggade IKEA bänken Sinnerlig hos MunDadaa.

Så hur vill vi visa upp våra växter 2016?

Vi ser vertikala växtväggar lite överallt just nu. Spaljerade fruktträd utomhus. Hängande växter en mass inomhus. Växter på väggarna får våra hem att bli levande, harmoniska och ombonade. Våra gröna vänner får gärna vara oversize, vildvuxna som Monstreran eller murgrönan. Samtidigt ser vi mer och mer av air plants som verkar ta över efter kaktus-bonanzan. Oavsett storlek och art  vill vi att växterna skall ingå i våra tavelväggar, vi tronar upp dom på våra kökshyllor och på sängborden. Vi låter de mörkaste gröna pryda utrymmen som badrum och walk-in-closets där solljuset är minimalt.  Det bästa med växterna som inredningsdetalj (förutom minikostnad och fantastiskt utbud) är att exponeringssätten är oändliga. Det vi går igång på just nu är oversize gröna blad, konsoller för krukor, minihyllor och väggvaser. Mest spännande i växtväg är utan tvekan de humoristiska airplants:en som klarar sig på luftfuktigheten i rummet. Alltså ingen jord needed. Snacka om att kunna jobba kravlöst med den rackaren! Hur jobbar du med dina gröna vänner?

växter väggvas

Glasvas att pryda väggarna med från LeKiosk

Mer oversize växter

Mer oversize växter gärna överdrivet stora som här hos Suzanne Gorman

växter airplant ampel

Vår nya favorit i växtriket, Airplant.

 Follow

  • Riktigt snygga vaser! =D Skulle gärna vilja ha en både från Skultuna och Hannas vas!

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins