Väggfärg inspiration

Jotun-Lady_1623_Marrakesh_1 Jotun-Lady_2771_Rustikk-Terracotta_ lady-minerals-1877-valmuefroe-kalkmaling

Väggfärg inspiration – våra favoriter

Varsegoda, idag bjuder vi på väggfärg inspiration i form av våra nya darling-nyanser från färgfavoriten Jotun Lady och Jotun Lady Minerals. Inte bara nyanserna är galet tilltalande utan också stylingen och namnen på färgerna; Marrakesh, Terrakotta och Valmofrö. Det är något med de beige och rosa tonerna som gör att vi går igång totalt. Värmen och att de påminner oss om jord, natur och sand. Element som får oss lugna och harmoniska. Än verkar vi inte heller ha tröttnat på en varm grå ton heller. Hade jag haft tid och ork just nu så hade rollern doppats i ett tråg med rosa/beige Terrakotta. Frågan är bara på vilka väggar jag hade gått loss. Den känns som en perfekt sovrumsfärg om man vill ha ljusa väggar samtidigt som man vill åt den ombonade känslan.

väggfärg inspiration

väggfärg inspiration

Väggfärg inspiration – kalkfärg

Någon som provat Jotuns mineralfärg förresten? Själva har vi bara erfarenhet av Kalklitirs härliga produkter. Jag har målat mitt sovrum i en mörkblå nyans från Kalklitir och Maja har nu gått loss på sin gästtoalett med ett gäng beiga toner. (Vi återkommer med uppdatering om resultatet!)

Just kalkfärger har en otrolig finish som inte går att likna vid mer traditionella väggfärger som ofta innehåller plaster. De naturliga ingredienserna i kalkfärgen gör den levande, mjuk och matt på ett fantastiskt tilltalande sätt.  Kul att färgmarknaden verkar spotta ut nya produkter i ett rasande tempo. Extra plus för tillverkarna som snappat upp miljö och hållbarhetstänk i en bransch där plaster och annat läskigt dominerar.

Ha en fin dag nu!

//AFollow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins