Trendspaning Furniture and Light 2017

Våra favoritspaningar på Furniture and Light-mässan var definitivt kulörerna i vågade kombinationer, de lyxiga materialen och iögonfallande armaturer. Här får ni en guide över våra trendspaningar inför inredningsvåren -17.

Trendspaning – Vårens kulörer

Vårens kulörer spelade absolut en av huvudrollerna på Furninture Mässan i år. De mest karaktäristiska och vågade kombinationerna varvades med sobra, enhetliga färgställningar. Nyhetsvärdet låg framförallt i de sportiga kombinationerna av Kleinblå, buteljgrön, occra, burgundy, rost och sist men inte minst – 50 shades of ROSA. Inga enkla kombinationer men så fantastiska och energirika när de sitter.

De mer sobra och klassiska färgställningarna grundades i creme och loads av beigebeigebeige, greige och spännande bruna toner (känns absolut som en het bubblare på färgkartan). Summan av det hela är en ovanligt mörk vår, men framförallt väldigt vacker och karaktäristisk i sina vågade färgkombinationer. Varma, brända toner samt rosa känns som de självklara ledstjärnorna. Dessutom kul att creme och beige tar för sig och blir den nya basen snarare än vitt.

Creme-favorit hos Friends & Founders

Vi förundrades över Friends&Founders läckra monter som var målad i en riktigt gul-vit nyans som nästan uppfattades grönaktig i tonen, på ett härligt vis i kombination till occra och pilasterblå. Vi var tvungna att fråga om den speciella kulören och fick så generöst berättat för oss om hur de valt att måla montern i typiska färger från 1700-1900 tal. Den varma ljusa tonen kallas för Zinkvit och är en tolkning av den vita zinkoxiden som slog igenom på 1700talets slut som vitpigment i täckande målafärg. Läckert!!

Trendspaning – Vårens material

Vi går ju igång på material och var framme och tallade på i princip varenda yta som såg spännande ut i Älvsjömässan. Det som syntest mest var givetvis sammet en masse, sten i olika utföranden och kulörer (föll pladask för en bordskiva i brun marmor bla.) och sportig mesh som gardintyg kändes nytt och kul.

Gardinerna hos Kvadrat var helt magiska, där fanns allt – från glamourös och lyxig sammet till sportig mesh. Även här såg vi kreativa kulörkombinationer som rost till rosa och brunt. Även en del metallic som gav lyster till de allra skiraste gardinlängderna. Kromen dominerar på möbler medan mässingen fortfarande hängde kvar på armaturer och i detaljer. Vi föll hals över huvud in love med de nya hyllplanen från Maze i spegeblank kromeffekt. Till dessa funkar de superfina konsolerna Pythagoras i vårens färger – puderrosa och kromlook. MUMS.

Vårens produkter

Det finns ju ingen hejd på vackra möbler och accessoarer på Furniture mässan. Det vi spanade in lite extra var definitivt de stoppade sittmöbler. Stolar är ju en enorm it-möbel i sig men de stoppade varianterna tog verkligen för sig i år. Bland annat Gubis snyggingar med smäckra ben och nätta siluetter.  Sidobordet är också en möbel som vi ser mycket av i alla storlekar och utformanden. Vissa mer piedistalliknande med höjd medan andra är låga och nästan ser ut att sväva ovanför golvet.

Gardiner fanns i princip i var enda monter och stor fokus på iögonfallande belysning, ja den känns viktigare än någonsin. Den skall inte bara vara funktionell och teknisk som infällda spots utan snarare sätta stämningen i ett helt rum. Vi snackar upsize storlekar, geometriska former eller exklusiva material.


Tänk vilken vacker vår vi går till mötes. Vi är superpepp på att få gå loss i färger och material! Läs mer om vår inspirationsresa i Stockholm här.Follow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins