Throw back – Köksrenovering

Putsad innervägg, Nordenskiöldsgatan 3b Köksrenovering PMMY Alvhem mäkleri 1

Foton via Alvhem

Oldie but goldie – Köksrenovering

Här om dagen snubblade vi glatt över ett kärt gammalt projekt.  Vår allra första köksrenovering! Lägenheten är nu till salu ägare nr 2 (efter renoveringen räknat), och 5år senare ser köket fortfarande som splitter nytt ut. När vi såg köket första gången var det trång och kändes svårjobbat. Där diskhon är idag var det en vägg som skärmade av köket från hallen. Väggen var så tunn att den näst intill kändes provisorisk och på den hängde en rad köksskåp och dinglade, ingen härligt känsla. Så här såg köket ut innan renoveringen.

köksrenovering före

Köket före renovering

Så. Planlösningen ritade vi om, tog bort väggen och öppnade upp mot hallen för att få mer rymd i köket. Utåt hallen dockade vi på två grunda skåp för att få till mer förvaring, men även en riktigt djup och arbetsvänlig arbetsbänk / avlastningsyta utanför diskhon. Vi breddade även avståndet mellan skåpen inne i köket, i U:et liksom. Kökinredningen vi satte in var moderiktigt stram och helvit med skåp och luckor från Kvik. Det här va innan beslagens stora genomslag så luckor och lådor hade dolda grepp eller öppnades touch-open. Bänkskivan ville vi ha så tunn som möjligt, och vit i enighet med skåpen. Det är en mattpolerad, slimmad historia i kvartskompost. Ett grymt material om man är ute efter något slitstarkt som går att få i regnbågens alla färger. Även täckskivorna är i komposit. Att låta bänkmaterialet vika ner istället för att använda en enklare täckskiva är en jyst detalj om man vill ge sitt kök en lite påkostad känsla.

Nordenskiöldsgatan 3b Köksrenovering PMMY Alvhem mäkleri 1

Foton via Alvhem mäkleri

Nog om inredningen, det som satte pricken över i:et i det här köket, tillsammans med den nya planlösningen är absolut den putsade väggen. Vi anlitade en fantastisk hantverkare, som jag så här i efterhand tror hade bakgrund inom tadelakt, som var otroligt noggrann med varenda svep han gjorde. Och visst ser det fortfarande otroligt vackert ut, vilket hantverk! Putsen impregnerades i två omgångar för att stå emot vattenskätt och smuts. Jag tycker fortfarande råheten och den vackra strukturen i putsen gör sig ypperligt bra till de matta, släta vita ytorna. Jag hoppas att de senaste ägarna har njutit fullt ut av köket och de nästa lika så. Och om jag får lov att får hoppas ännu mer, så får den putsade väggen vara kvar något år till.

Nordenskiöldsgatan 3b Köksrenovering PMMY Alvhem mäkleri 1Putsad innervägg, Nordenskiöldsgatan 3b Köksrenovering PMMY Alvhem mäkleri 1Nordenskiöldsgatan 3b Köksrenovering PMMY Alvhem mäkleri 1Follow

  • sandra

    Så jäkla snyggt! Och väggen i sovrummet då <333

    atilio.metromode.se

    • Oh sovrumsväggen är inte vår förtjänst. Det är nog den senaste ägare som gått loss på någon härlig tapet, väggarna var vita när vi härjade där. :)

      //Maja

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins