Tavelvägg – tips för minimalisten

Appropå inlägget tidigare i veckan, om hur man enkelt skapar sin egna konstgalleri, passar vi på att bjussa på lite tavelvägg-inspo. Denna gången vurmar vi extra för den enhetliga, monokroma tavelväggen som verkligen är något för er minimalistas’ där ute. Alltså en enkel, no-krussiduller-tavelvägg som ändå inte känns stel, tråkig eller opersonlig.

Tavelvägg – How to

Våra bästa tips för att lyckas med denna typen av tavelvägg går att sammanfatta i easy-peasy 4 steg:

1. Leta efter enhetliga motiv. Tänk svartvit fotokonst. Eller, ditt favorit modereportage på 5 sidor i senaste Styleby Magazine (sjukt användbar tidning på så många plan). Eller blyertsskisser. Eller..ja vad du nu gillar! Huvudsaken är att de är någorlunda lika i stil/färg eller formspråk för att lyckas med ett enhetligt uttryck. Välj gärna ut ett ojämt antal motiv för att få till en dynamisk grupp. 3, 5 och 7 är alltid bra antal att jobba med i stilleben.

2. Leta efter enhetliga ramar. Här är vi nitiska. Njee, det räcker inte med att alla är i samma färg om du skall lyckas med the monochrome-look. De bör vara i samma tjocklek också. Men för att inte göra väggen ointressant; välj ramar i olika storlekar och jobba med passepartout:s!

3. Malla. Nej det är inte fusk att malla innan du spikar väggen full av nubb. Vi är sådär bra på detta steget själva och går gärna på känsla. Men för att få ett hum och höjd / bredd på tavelväggen så är det en god idé att lägga ut de olika ramarna på golvet och flytta runt dom till att gruppen får en fin balans. Tips: jobba med ungefär samma mellanrum mellan ramarna så får du enkelt till en schysst look.

4. BACKA! Kanske det viktigaste av allt för att få till en härlig tavelvägg – Backa! När du väl dragit i en spik i väggen och hängt upp en tavla – backa några steg och titta på helheten innan du drar upp nästa. Genom att ge dig själv en god överblick över samlingen har du lättare för att sätt nästa spik “rätt”.

LYCKA TILL!Follow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins