Pop up butik hos Easy Living Furniture

Pop up 2

Vår apkudde fick en fin plats.

Pop-upen hos Easy Living Furniture

Halloj! Redan tisdag, swoosh säger det när veckorna passerar. Idag tänkte vi summera helgen som vi tillbringade hos Easy Living Furniture i Gamlestan. En fantastiskt mysig liten secondhand butik som säljer möbler och kuriosa. Felix som äger butiken lärde vi känna, för i runda svängar, ett år sedan när vi desperat letade efter en gigantisk matta till ett gigantiskt vardagsrum för en homestyling. Sedan dess har vi hållit kontakten och i vintras kom Felix, idésprutan, upp med den fantastiska idén att vi borde ta över hans butik för en helg, styla den, med vad som än finns inne men även komplettera med våra egna produkter som vi än så länge bara finns att köpa på webben. We sealed a deal och i helgen blev det av.

pop up dubbel kaktus print easy living furniture

Atta med påkopplad VM-hjärna och vårt absolut mest sticksiga fotoprint Kaktus som självaste foto-drottningen Drömma tog med sig hem.

I fredags gick vi loss rejält i butiken, släpade möbler kors och tvärs och gjorde galet många spikhål i väggarna för posters, planscher och tavlor som skulle upp. Felix hade fixat fram supermånga fina grejer att placera så det blev till att vränga ut och in på oss själva för att bena ut vilka prylar vi ville ha som eyecatchers. Måste ge en eloge till Atta som verkligen kan det här med butikstänk. Som rutinerad visual merchandiser vet hon ju exakt hur man ska tänka med placering och fronting för att kunden skall notera de saker man själv vill visa upp eller sälja. Ytterligare en utmaning var att släppa delar av tänket som vi har vid homestyling då man hela tiden tänker i kameravinklar och hur rummet kommer att upplevas på foto. Hellre plocka bort än fylla på. Nu var det tvärt om.

Pop up 6

Våra vykort fanns till salu

Pop up 3

Vår grafiska poster Aztek samsades fint med blomstermålningen.

En secondhandbutik behöver innehålla mycket grejer för att det skall finnas saker att plocka i för kunden, som ofta är fyndsugen. Samtidigt blir det svårt att sälja “rätt” saker om det är stökigt och osorterat. Man ser inte skogen för alla träden liksom. Vi satsade mest krut på de första rummet, längst fram i butiken. Här byggde vi tre miljöer med tre olika stilar och sorterade upp inventarierna efter det. För att binda ihop allt använde vi gröna växter och blandade upp med våra egna produkter från webshopen. Resultatet kändes superbra, ombonat och överskådligt.

Extra roligt, för oss som jobbar med webbshop i vanliga fall, var givetvis att se hur bra våra fotoprints och grafiska posters gjorde sig i den här miljön. Dessutom fick vi chansen att träffa Easy Livings alla underbara kunder, så många trevliga, positiva och härliga vintage-shop:are det finns där ute! Ni inspirerade oss massor med era hemmaprojekt och historier som ni delade med er av.  Vi fick verkligen mersmak på att stå i butik och känner oss fyllda med massor av bra energi. Förhoppningsvis ses vi på Easy Living igen eller kanske i något annat spännande sammanhang. Stort tack ska ni ha för en jättetrevlig helg!

// Maja

 Follow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins