Mot ett personligt hem

Osb vägg Stadshem

Mot det ett mer personligt hem

God morgon gänget!

Ni som har hängt här ett tag har säkert förstått att vi dyrkar människor som tänker lite utan för boxen, lägger in sin personlighet i sitt hem och vågar testa nya grejer. Det handlar mycket om att varken ta sig själva eller det här med inredning på så himla blodigt allvar. Ni vet den där ängsligheten de flesta av oss besitter. Fler borde spika upp en sko på väggen för att man tycker den är så himla fin eller snöa in på någon skön kulör att rolla över hela hemmet med (och nej obruten vit gills inte.) Ibland blir det fint, ibland blir det fult, det är inte hela världen, man kan alltid göra om och göra rätt. För att hitta sitt personliga uttryck och bygga ett hem med själ så måste man våga pröva sig fram. Våga för att vinna helt enkelt. Lita på magkänslan för vad du tycker om och använd enkla trix för att få ihop en skön helhet.

Osb vägg kök Stadshem 2

I det här köket, fotat av Stadshem, har man gett ett väldigt basic kök en härligt värme och personlig touch. När man vill ge ett rum djup eller liv så är en fondvägg ett väl beprövat knep. Precis som i detta fallet. De flesta tänker dock endast på tapeter eller avvikande kulörer när man säger fondvägg, men det finns många fler alternativ än så. Här har man tagit ett steg bort ifrån de mest förutsägbara lösningarna och valt ett oväntat material på ytskiktet istället. OSB-skivor direkt ifrån brädgården. Friskt vågat, hälften vunnet. Vi tycker materialvalet här är superhärligt. Den råa ytan ger, det annars ganska timida rummet, attityd och passar fint i sin byggar-anda med den framtagna tegelväggen. Trots sin råa yta så ger den rummet värme, vilket exponerat trä tenderar att göra. Vi gillar även hur man har tagit in fler värmande element i rummet och på så vis lyfter fram det positiva egenskaperna i OSB:n. Det vi tänker på är den lilla trälådan som får fungera som en öppen hylla och det älskvärda Perstorpsbordet med sitt underrede i trä. Även taklampan i koppar ger värme till rummet.

Osb vägg Stadshem

Sist men inte minst så måste vi hylla den personliga sammansättningen av ren-tavlan, vykorten och, som pricken över i:et, väggvasen. Kom ihåg, lite grönt är ALLTID skönt. Om något känns platt och dött så släng dit en liten växt, det kommer garanterat att kännas bättre. Det som känns så härligt med den här kombon är att det inte känns så galet uppstyrt. Man tar lite vad man har och sätter upp det på väggen. Helt sonika. Nu tänker ni att det säkert är en stylist eller en högst medveten bostadsägare som trixat till detta, må så vara. Men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Det som håller ihop det annars brokiga samlingen av alster är färgskalan. Neutraler, trä och grönt. Man har jobbat med att gruppera alstrerna dels internt, vykorten bildar en grupp, och externt, vykorten tillsammans med rentavlan och vasen. (Vi kommer skriva mer om hur man kan tänka i grupperingar för att lyckas med tavelväggar och stileben i andra inlägg framöver. Stay tuned). SÅ, alltså, hitta en tråd som du gillar och följ den. Experimentera på vägen och våga testa att bryta dina egna regler ibland (typ..som här..en söt liten RÖD brandsläckare ovan på hyllan) det är då ditt hem kommer få liv och gå från ett perfekt till personligt hem. Det, tycker vi, är alltid vad man bör sträva efter.

Så kom igen vänner! Våga leva life! Nu kör vi!

 Follow

  • Rolig idé! Alltid kul med personer som inreder “utanför boxen”! =D

  • Magnus Janson

    Kul att du gillar vår lägenhet och hur vi har inrett den! Precis som du skriver så är det en högst personlig stil, det är så här vi har bott. Nu blir det ett nytt renoverings-projekt att bita i :-)

  • Härligt Magnus! Och tack för grym inspo. Hoppas vi kan få ta del av era nästa inredningsprojekt!! Så himla spännande:) kul att du hittade hit. Må väl och lycka till. // Atta

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins