Mörkt grå och blå väggar på tapeten

Mörkt grå och blå väggar har varit på tapenten några säsonger nu.

En härlig kontrast och frigörelse från allt det vita som dominerat de svenska hemmen de senaste deceniet. Grå, blå och även mörkt gröna toner på väggarna ger rummen en ny dimension och skapar en värme och ombonad känsla som är svår att uppnå med ljusare kulörer. Vi älskar det! Den senaste kollektionen från Jotun Lady innehåller en rad smakiga blå nyanser. Jotun säger själva att dessa är speciellt framtagna för att passa perfekt till vintagemöbler, läder och marmor. Kulörerna skall fungera som en länk mellan nu tid och dåtid och ger stort utrymme för ett peronligt uttryck.

Deco Blue från Lady Jotun

Deco Blue från Lady Jotun

Mörkt grå väggar är alltid ett bra alternativ om man är ute efter att skapa dramatik men vad man kanske ofta glömmer är att man även kan skapa värme och trygghet. Allt beroende på vilken grå kulör man satsar på. I lägenheten på fotona nedan så känner man verkligen hur en omfamnande känsla har intagit lägenheten. Rummen krymper och det känns lite som i ett kryp-in. På ett väldigt positivt sätt. Ni vet så där som att krypa in i sin kuddkoja bakom soffan när man var 4år. Ombonat och tryggt. Dessutom otroligt snyggt.

Fastighetsbyrån_Tina Hellberg_Hans Blomqvist_Gråa väggar_väggfärg_kulör4

Fastighetsbyrån_Tina Hellberg_Hans Blomqvist_Gråa väggar_väggfärg_kulör 2Fastighetsbyrån_Tina Hellberg_Hans Blomqvist_Gråa väggar_väggfärg_kulör 1

Fastighetsbyrån_Tina Hellberg_Hans Blomqvist_Gråa väggar_väggfärg_kulör 3

Foto: Fastighetsbyrån

Är man rädd om sina ljusa rum men ändå vill ha den grafiska effekten som mörka väggar ger så kan man testa att måla halva väggen mörkt grå och behålla övre delen vit. I hemmet nedan har man valt att måla sin bröstningspanel i mörkt grått och behålla resterande vägg ljus. På så sätt får man en jyst kontrast mot sina möbler men behåller ändå mycket ljus i rummet. Vi älskar hur dom har målat in trappan i samma kulör som bröstningspanelen, det ger en snygg effekt på ett annars ganska tråkigt utrymmen som trapphallen lätt blir.

Est-Magazine-Open-House-Sweden9_mörkgråa väggar

 Follow

  • Det är riktigt snyggt! Fast känns svårt ibland! Alla mina väggar är vita…

    • Eller hur är det läckert. men visst håller med det krävs endel av övrig interiör och golv för att det skall funka. Vi släppt iaf den vita sargen i det nya köket och i sovrummet. Blev mörkgrått och mörkblått. Älskart’! ;)

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins