Inredningstrender från MAISON OBJET

INREDNINGSTRENDER MAISON-OBJET

Vi tog en tripp ner till Paris och inredningsmässan MAISON-OBJET för att samla inspiration och input inför kommande höst. Och vilken underbar resa det blev. Vi känner oss så redo för säsongen och vill bara sätta tänderna i alla nyheter vi spanat in de sista dagarna. Vill ni veta vad som trendar hösten/vintern -17 bjussar vi på en snabbguide här. Varsågoda!

 

INREDNINGSTREND – LYXIGT 70TAL

Hösten -17 i Paris levererade Lyxigt 70-tal all over. Fransar, heltäckningsmattor, grandiosa lampor och exklusiva material. Vi älskade känslan av more, snarare än less. Mer färg, svulstiga möbler, överdimensionerade lampfötter och brokiga samlingar av vaser, keramik och träskulpturer. Stilen känns omfamnande, öppensinnad och ja, lyxig. Färgskalan var varm med kulörer som rostrött, occra och rosa i fokus. Marmorn syntes i de flesta montrarna, gärna i bruna toner, kraftigt marmorerade och som solida block vilket var en avgörande stilfaktor till 70-tals lyxen.

INREDNINGSTREND – SAMMET

Lyx innefattar givetvis tunga textilier! Och när vi snackar 70-tal snackar vi självklart sammet. Och fördelen med sammet är att den fungerar utmärkt på möbler såväl som till gardin eller hemtextil i övrigt. Och ja, den syntes på ALLA typer av produkter. Roligast var den klassiska Sjuan stolen av från Fritz Hansen klädd i midnattsblå sammet. HELT MAGISK! Arne Jacobsen verkar ha en outtömlig skattgömma till designarkiv! Spana även in nyheten i färgen Merlot med ben i rosé guld coating.

 

INREDNINGSTREND – VALV

Om vi skall nämna en siluetten för mässan måste vi välja det bespottade valvet. Ja, vi vet. Pizzavalvet är svårt att acceptera för oss som bott inom 4 sandfärgsmålade väggar men fuskvälvda dörröppningar. Det är inte riktigt dit vi behöver vandra inredningsmässigt för att vara rätt i tiden. Däremot syns valvet som form på möbler genom välvda ryggar, rundade soffor, som form på bordsunderreden, i mönsterbilder och som siluett på speglar, skärmväggar och armaturer. Tänk Art Deco så kommer du närmre trenden.

 

INREDNINGSTREND – NY SKANDINAVISK PALETT

Men var allt pompöst och svulstigt på mässan? Nej, den skandinaviska enkelheten fanns givetvis representerad om än känns den inte som det stora nyhetsvärdet i trend och uttryck. Däremot är det en stil som verkar slagit rot och alla älskar den. Det vi såg som uppstickare bland de vävda tygerna, lätta möblerna och rena estetiken var färgskalan. Nej, inte nått grått så långt ögat kunde nå. Däremot beige, brunt, vinrött och nude och AYTM gör det allra bäst i vår värld. In och Spana på deras fantastiska höstkollektion här! Kan detta vara slutet på det gråa herraväldet och bli en return of the latte-möter-earth-era som vi nämnt tidigare?

HÖSTTREND – 70TALS LYXFollow

  • Såååå fint!! Man vill ju bara göra om till lyxigt 70-tal och dra omkring i sin lyxiga wrapsammetsklänning :D

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins