Söndagsinspo: Gröna växter mer än monstera

Gröna växter och fredag

Söndag kväll, IGEN! (Försökte posta detta inlägget som lite fredags godis men bloggen har bråkat med oss så vi provar igen nu.)

För en vecka sedan hyllade vi tulpanen i sin bästa form (enligt oss). Idag rundar vi av veckan med en av våra störta inspirationskällor just nu – tropikernas flora. Ja, med handen på hjärtat, är det med 99% säkerhet i  blomsterbutikens gröna hörn ni hittar oss och inte bland snittblommorna. Både till våra privata hem och till homstyling-uppdrag brukar vi föredra storbladigt och mörkgrönt, gärna i en storlek XL. Det roliga med denna typen av växter är att det tar för sig i inredningen på ett föredömligt sätt. Plantorna blir inte bara en parentes på fönsterbrädan eller bordet, de snarare äger ytan. Dessutom är de tåliga och lättskötta vilket vinner poäng i vår värld. Vi jobbar gärna med större palmväxter i golvkrukor eller urnor. Till bord och hyllor blir enstaka majestätiska blad i cylindervaser riktiga eyecatchers.

gröna växter bordMer än monstera

Monsteran har tagit sig tillbaka in i de svenska hemmen med bravur. Men det finns fler vackra blad att omge sig med. Som tur var har den grönhänta Justina gjort en liten glossary så att alla lättare kan hitta sin favorit tropiker. Ni ser den vackra samlingen här nedanför. Om ni inte känner till Justina Blakeney sedan tidigare, besök hennes fantastiska Jungalow. Från blogg och livsstil har den vuxit till bok, inredningsdesign och företag. Hon är en förebild när det kommer till entreprenörskap, urbanjungle-living och bohemisk maximalism. Så gillar ni växter, färger och etno –  don’t miss out Justinas jungle.

gröna plantor8Nu har vi packat ihop oss och låst  Easy Living efter helgens pop-up butik. Tack alla som tog sig tiden att hälsa på oss i Gamlestan bland växter och vintage. Hoppas vi ses där snart igen vänner. Jihaa!! Håll utkik på Instagram för kommande event! 

 

Photo credit: 1, 2, 3, 4, 5, 6Follow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins