Förra årets stora älskling – Grå väggar

Grå väggar väggfärg Jotun Lady Elegant hemma hos pmmy

Hej på er!

När vi scrollade igenom vår inläggslista från förra året insåg vi med förskräckelse att vi missat att dela med oss av ett av de hemmaprojekten som vi blev allra mest nöjda med förra året. En del av er har säkert sett något foto flimra förbi på instagram men vi hoppas ni har överseende med att vi visar upp det här igen. :) Projektet vi yrar om är inget invecklat i sig men effekten blev överdådig om ni frågar oss. Visst är det ofta just dom projekten man blir lite extra förtjust i? Snabbt och lätt men med grym avkastning, så borde ju livet fungera lite oftare kan man tycka.

Any way. Nu till the magic. I ett hörn av matsalen där hemma står en 3år gammal braskamin. 3år är ingen ålder för en sådan här pjäs men då vi valde att måla den vit när vi installerade den så hade den fått en hel del stora sotfläckar efter allt eldande. Att måla över fläckarna är garanterat enklast och snyggast för att få kaminen fräsch igen. Alla väggar i rummet var vita så kände jag att det var ett perfekt läge att ge hela rummet ett ansiktslyft, när det ändå skulle målas. En fondvägg fick det bli. Japp ni hörde rätt. Knasigt hur saker som varit fasligt ångestladdade i många år plötsligt kan känns härligt lockande igen. Jag bestämde mig för att jag ville måla in kaminen i samma kulör som väggarna bakom den. Kaminen står nämligen i ett hörn med två kortare väggar på varsin sida vilket gjorde det lätt att hitta ett naturligt bryt för fondväggen att börja och sluta.
För att få mycket effekt av fondväggen ville jag ha en kulör som kontrasterade ordentligt till det övrigt vitmålade rummet. Jag ville också dämpa stämningen och ge rummet mer värme vilket ledde till att det fick bli en varmt grå kulör. Lotten föll på kulören “Elegant” från Jotun som jag hade jag spanat på tidigare. Jag är en riktig sucker för just Jotuns väggfärger då dom går att få med en supermatt, pudrigt finnish, samtidigt som dom täcker bra och är lätta att få jämna. Hög chans för toppenresultat helt enkelt. Så här blev resultatet. Vad säger ni? Gillar ni också den grå väggen bättre än den vita?

grå väggar_måla om_väggfärg_pmmy
DSC_0071

DSC_0098

Fin kontrast till det angränsande vita köket

DSC_0052

foto från Lady Jotun på kulören Elegenat

foto från Lady Jotun på kulören ElegenatFollow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins