Formex 2016

Formex 9 copy

Ny vecka, nya insikter. Stockholmshelgen levererade positiv energi och svullna fötter. Vi drog igång fredagen med ex antal timmars inspiration på Formex (kanske inte så mycket nytt som vi hoppats på men ändå). Följt av fantastiskt god middag med vänner vi längtat efter på Ljunggrens. Småbarnsmamman i oss called och krävde ett tidigt avslut på kvällen och en god nattsömn på Story hotel. Vi fick som vi ville; många timmars sömn med öronproppar som bästa vänner och frukostmania följande dag. Lyckan. Huxflux och lite åksjuka senare var vi tillbaka i ett blött GBG. Voila, så fort 36h kan gå. Här ser ni lite av det vi plockar med oss från Formex 2016.

Blå toner.

På bilden ser ni ett exempel på de djupa blåa toner som går att hitta på i princip allt från små inredningsdetaljer till stora soffor just nu. Testa att kombinera det blåa med gula metaller eller rökfärgat glas, resultatet blir superfint.

Formex 2016

Mörka väggar.

Mörka väggar med struktur. Den här härligt jordiga väggen hittade vi på trendtorget på mässan, den är målad i en strukturfärg från Beckers  som gav den betongliknande effekten. Väggbonaderna var också flitigt representerade. Vi tror denna är gjord av Frosta Design, om någon vet något annat får ni gärna hojta till.

formex trend

Rustikt porslin.

Rustikt och riktigt grovt porslin med effektfull glasyr fanns det gott om. Det tjocka godset och glasyren som har ibland har runnit, skvätt eller bara delvis täcker porslinet är det som känns som den röda tråden. Här nedanför är kannor i terracotta från House Doctor och muggarna Ceramic 70′ från HKliving.

formex 2016 house doctor
Formex 2016 Nordic Design Collective Mugg Porslin

 

Golvkrukor och gröna blad.

Enorma, svulstiga golvkrukor och urnor fångade vår uppmärksamhet. Helt fantastiska att ha som eyecatchers i stora rum. Krukorna är ofta som konstverk i sig och är dekorativa helt tomma men det är minst lika härligt att på sina ställen sticka i stora gröna blad. Monstera och olika ormbunkar känns fortfarande högst aktuellt.

Formex 2016 1Formex 13 golvkruka urna

Färgat glas.

Färgat glas i mängder. Här i gröna toner hos House Doctor.  Även en hel del möbler gick i grönt, ofta i kulörer nära militärgrönt. Stolar, soffor och ett och annat sideboard skymtade vi.

Formex 8Formex 11
Växter på vägg.

Vi har tjatat om det här med växter förut. Men det tåls att ta igen. Växter som hänger i olika upphängningsanordningar lär bara fortsätta att ta plats i våra hem. Dessa nätta kan bli en fin ingrediens i en tavelvägg till exempel.

DSC_0200
Mest inbjudande dukning fanns hos Mateus som bullade upp tillsammans med Alisa Bandell.

Formex 2016 4

Ni andra som besökte mässan, vad tog ni med er därifrån? Hade varit så kul att ta del av era tankar och trendnäsor.

//Maja&AttaFollow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins