DIY – quickfix sänggavel

headboard

Receptet på världens mest lättfixade och flexibla sänggavel:

2st valfria gardinländer

ca 20st nubb eller dek.nålar

Tillagningstid ca 10min

Skrev igår om att jag fått tapetpanik över vår sovrumsvägg och att jag med hjälp av min systers skarpa sinne lyckades komma på en quickfix (no paint, no new wallpaper, no tools needed)! Så här gick det till… Jag ventilerade ångestfyllt min ågren över det tapetserade området bakom vår säng och ältade min tanke kring att täcka för problemområdet med en riktigt stor matta. En orientalisk? En grafiskt mönstrad? En rya i neutraler som den i gårdagens inlägg kanske. Hon frågade om jag hittat någon direkt kandidat, ehhmm nä, inte det, jag jobbade fortfarande bara på idéstadie såklart. Det är då hon gör det som min hjärna inte förmådde att göra i panikträsket – tänka sig till en genialiskt utveckling av idén. “-Varför använder du inte gardintyg istället för matta då?”! But of course! Hur kunde jag missat världens mest självklara lösning? Jag hade liksom fastnat i matt-tänket och hamnat i en mental återvändsgränd, börjat inse att utan en stor portion tur och en hel massa flyt på Tradera/loppis/auktion kunde min nya sänggavel både bli rätt så kostsam och dessutom dröja vilket  verkligen inte smakar i min värld. Alla vet att sådant som skall fyndas och som dessutom  bör vara tilltalande kan ta evigheter att hitta, vilket kan vara kul om inte måste-hitta-nu-stressen redan infunnit sig. Men när hon nämnde ordet gardin visste jag att vi var något på spåren. Jag har alltid vetat att mitt gedigna, närmast maniska, lager av tyger och gardiner som jag samlat på mig från tiden i Textilhögskolans verkstäder någon dag skulle kunna komma till användning. Just denna gången fick ett par nougatfärgade linnegardiner och ett gäng deknålar göra jobbet. Allt jag behövde var ett sovande barn, en kopp espresso och en gnutta plisseringsfingerfärdighet. Voilá, ett nytt sovrum fixat på mindre än 10min, jag behövde inte ens stryka längderna då jag föredrar mina linnetyger matta och skrynkliga (ja ni hörde!). Det bästa är att när lusten över att göra om sovrummet smyger sig på igen, är tyget lika lätt att ta ner,  ingen större väggskada är skedd och jag kan med lätthet välja ett helt annat uttryck av tyg. MJAU! Nöjd sovrumskund! Ha en trevlig fredag nu allihopa!

———–

So this is the result of my previous blog post. I’ve got a new headboard in less than 10min, using a pair of linen curtains and a hand full of pins. Voila! Lucky me!

//A

Photo: PerfectionMakesMeYawnFollow

  • Annalisa

    Åh, så fint! Hur har du fäst dem på väggen? Är inne på att göra en likadan “sänggavel” men kan inte riktigt komma på hur jag ska fästa gardinerna.

    • Hej annalisa! Va roligt att du är här och läser! Tycker verkligen att du skall testa! Jag körde med knappnålar först för att malla jämna veck. Sen drog jag nubb (korta spik) ist för nålar. Hur lätt som helst.

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins