DIY – Måla om Tripp Trapp-stol

DSC_0102

Det är måndag och vi är laddade för sista veckan i November. Denna månaden har vi fått oss ett riktigt målar-ryck och har gått loss på både väggar och möbler. Ett av offren för vår pensel-mani blev vår gamla trotjänare till Tripp Trapp-stol. Efter många år i tjänst så behövde den sig ett litet ansiktslyft.

Jag tog med vår 4-åring till Panduro där hon själv fick välja färg till sin Tripp Trapp-tron. På Panduro säljs nämligen en av dom härligaste möbelfärgerna jag provat på. Vintage Matt Furniture Paint som är en vattenburen akrylfärg. Precis som namnet utlovar så blir finishen matt och riktigt pudrig. Den täcker superbra och förarbetet som krävs är minimalt.

DIY måla om Tripp Trapp stol

Estelle valde, inte helt oväntat, en varmt rosa kulör som heter Porto Red. En burk räcker till ca 4kvm och vi hade en hel del kvar i burken efter två strykningar. Innan vi målade vår Tripp Trapp-stol så skrubbade vi den med målartvätt. Sandpapper struntade vi i denna gången. Färgen torkar snabbt och är övermålningsbar efter 1h. Här ser ni hur resultatet blev.
 

DIY måla om Tripp Trapp stol 2

Det ska bli det spännande att se hur den matta ytan klarar att bli avtorkad var och varannan dag. Det skall dock finnas en lack som är utformad för Vintage Paint, för den som vill vara på säkra sidan och försegla färgen. Stolen ser i alla fall, så här en vecka efter ommålning, fortfarande som ny ut och priset för färgkalaset är ynka 79kr. Möbelfärgen Vintage Paint finns i ett helt gäng pastelliga kulörer. Ni hittar dom i Panduros butiker, men också i deras webbshop.

Happy painting //MajaFollow

  • Kristina

    Hej, jättefin stol! Har färgen hållt bra? Är den fortfarande fin eller blev den sliten fort?

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins