Den perfekta DIY för GIY

giy diy jars

God morgon kära ni, det är lördag och absolut inget kan slå känslan av kravlöshet och absolut nu-närvaro som jag har här på sofflocket. Jag känner för att småpyssla idag och jag tänker gå all in i den känslan…kanske redigera lite bilder från gårdagens fest eller sätta ihop ett moodboard för ett projekt som jag och Atta har funderat på ett tag. Jag ska bara följa min lust idag, inga “jag måste” bara “jag vill”. Tror det var exakt en sådan här dag jag och Atta hade när burkarna på bilden här ovan blev till. Vi var mitt uppe i vår mammaledighet, om jag inte minns fel så var det höst och garanterat så regnade det. Jag hade fått något infall en vecka tidigare och trodde att jag skulle börja måla tavlor. Jag hade köpt på mig både canvas och oljefärger och körde igång direkt. Givetvis utan att läsa på eller veta hur färgen funkade blev jag grymt avtänd av allt tålamod och torktid som oljemåleri kräver. Så denna regniga eftermiddag stod färgerna mest och skräpade i ett hörn på skrivbordet i mitt sovrum. Solen hade vägrat visa sig på hela dagen och för att riktigt omfamna hösten drack vi té och tände enormt många värmeljus. Givetvis hade jag inte tillräckligt många ljushållare för att få effekten vi var ute efter och någon av oss fick den eminenta idén att utnyttja havet med barnmatsburkar som man som småbarnsfamilj lätt samlar på sig. Vi fyllde diskmaskinen med våra blivande ljuslyktor och körde ett skrubbrejs för att få bort det sista av lim och etikettrester. Väl rena och torra slängde vi värmeljus… Men inte var vi nöjda där..nepp den där färgen som stod å skräpade borde givetvis utnyttjas. Vi klämde i en bra klick med vitt sedan lite svart och en liten klutt gult blandade runt och skakade burkarna med locket på, vände och vred tills färgen täckte hela insidan med ett jämnt lager färg. Vi lät burkarna stå upp och ner på tidningspapper ett tag för att överflödig färg skulle rinna av, sedan var det det här med väntan igen. Det blev inga färgade ljyslyktor den här eftermiddagen, efter som färgen inte hann torka men voila, jag älskar dem här små allt-i-allo burkarna fortfarande. Just nu tjänstgör de som vaser uppe på kaminen i vår matsal. Jag är himla nöjd med att vi målade dem på insidan då utsidan behåller sin fina, jämna och glossiga glasyta. Testa vetja! Det är ett perfekt pyssel för er med lite större barn som själva kanske vill blanda fina färger och skaka burkar. Jag skulle även kunna tänka mig att dem är alldeles perfekta att så små fröer eller plantera miniväxter i! DIY till GIY!

Ha en fantastiskt fin lördag ni med!

// MajaFollow

  • Elin

    Åh va smart! Här håller det på att svämma över med barnmatsburkar, och jag behöver pyssel att göra och även ljuslyktor. Men himmel va fina de blev, med blommor oxå! Detta kommer jag kopiera! Vilken jättefin blogg du har!

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins