Compact living i Amsterdam

Nästan alla har någon gång bott i en trång liten lägenhet där vi inte känner att vi riktigt kan leva som vi verkligen skulle vilja. Vi är vana vid att man i små enrumslägenheter får tumma på en hel del bekvämligheter så som avskiljbar sängplats eller att det saknas en matplats för fler än två personer. Små 1:or uppfyller oftast bara våra primära behov av att ha någonstans att sova, göra vår toalett och koka 3min-nudlar.

hotell: Zoku design: Concrete Amsterdam

hotell: Zoku design: Concrete Amsterdam

I vår (2016) öppnar dock hotell Zoku i Amsterdam som har en helt annan vision om vad man skall kunna erbjuda i ett kompakt boende. Zoku betyder familj, stam eller klan på Japanska och hotellets rum är just utformade för en resande sådan. Rummen är så smart utformade att de på sina 24kvm kan erbjuda ett pentry, en matplats för min 4pers, en soffhörna, en kingsize-säng, toalett, dusch, garderober och en skrivbordsplats. (Utan att på något sätt upplevas som övermöblerat eller klaustrofobiskt, DET ni)
zoku hotel amsterdam compact living muuto design concrete

Tanken är att man skall kunna bo här en längre period och verkligen kunna utnyttja sitt boende till mer än bara sömn och wc-besök. Precis som i vilket annat önskvärt hem som helst skall du kunna ta med vänner och kollegor hem och bjuda dom på middag. Hänga i soffan. Jobba “hemifrån”. Ladda batterierna i en dubbelsäng bakom en stängd dörr. Vi tycker det här är ett lysande exempel på hur ett compact living kan utformas. Om man jämför ett rum på Zoku med en traditionell student-etta så råder det inga tvivel om att hotellrummet har långt många fler kvaliteter. Tänk vad som faktiskt går att åstadkomma med ett bra knippe kreativitet och hög ambition.  Inspireras av de intelligenta lösningarna, så som den utdragbara trappa upp till sovloftet eller det superkompakta men välutrustade pentryt, allt förpackat i fräsch skandinavisk stil.  Den lösa inredningen så som soffa, kökstolar och bord mm kommer ifrån Muuto.

zoku hotel amsterdam compact living muuto design concrete

zoku hotel amsterdam design concrete zoku hotel amsterdam compact living muuto design concreteFollow

Follow

"PerfectionMakesMeYawn"

Get an email at new posts:

Plugin Sponsor Premium WP Plugins